Min badminton - Din badminton - Vår badminton.

Härifrån kommer vi

Haninge BMK bildades 1965 på och var under en period mycket stor med 400 medlemmar och verksamhet i kommunala hallar. Med innebandyns tillväxt blev klubben under en period fram tills dess att vi gavs möjlighet att bruka badmintonbanorna i Haninge Rackethall i Jordbro. Verksamheten drevs under första halvan av 2010-talet knappt som en förening, utan styrelse, utan tävlingsverksamhet och med Mikael Hemmingberg som tränare för en blandad barn- och föräldragrupp på lördagar. Så var det fram tills att Hans Christensen dök upp i handlingen senhösten 2015. Under 2016 formaliserade vi en styrelse, hade kraft att närma oss både Stockholms- och Svenska Badmintonförbundet och öppna upp för den tävlingsverksamhet som drevs av Stockholms Badmintonförbund under namnet Yonex 08-Cup. Med detta kom det in fler krafter i styrelsen.

Här är vi nu

Efter en trevande period med spel i bl.a. Skogås Racketcenter så är vår självklara hemvist nu i kommunens profilanläggning Torvalla Sporthall. Vi har 3 träningstillfällen för två ungdomsgrupper, har spelare som regelbundet representerar klubben i Yonex 08-Cup, genomför ett uppskattat årligt majarrangemang av samma tävling och deltar i Svenska Badmintonförbundets ungdomstävlingar U9 till U19 i nivå 2 och 3. Vi har även seniorer som spelar Svenska Badmintonförbundets seniortävlingar i C-klass och seniorer som spelar i Korpens motionstävlingar. Vi har växande ledargrupp, schemalagda tillfällen för vidareutveckling och en stark styrelse med en hälsosam blandning av nya i styrelsearbete, blandat med de som varit med ett tag. Ibland till och med ett bra tag. Vi har skapat förutsättningar för ungdomar att i ledar- och delansvarsuppdrag kunna få vissa intäkter vilka kan fylla på studie- och tävlingskassor, samtidigt som klubben gagnas. Vi sänder våra ungdomar på tävlingsledarutbildning och de deltager i fortbildning anordnad av distrikt och riks. 

Hit vill vi

När vi blickar framåt ser vi en ännu starkare lokal koppling med möjligheter till en anpassad sporthall, med bättre badmintonförutsättningar, banor, beslysning, väggfärger och badmintonstolpar. Vi ser framför oss att vi regelbundet finns på pallplats i Stockholms- och Svenska Badmintonförbundets ungdoms- och seniortävlingar och att vår närvaro ökar och märks. Vi satsar på en egen grafisk profil och klubbkläder som fångar denna och satsar på en digital kommunikationsplattform för att nå fler med vad vi gör, vad vi vill och vad vi kan. Våra spelares förbättrade spelstyrka gör att vi kan delta i region- och riksläger och att de resurser som då frigörs i klubben kan användas för att komma ut i kommunens skolor. Vi har en etablerad pröva-på-verksamhet på sommar-, höst-, jul-, sport- och påsklov och vi har de ledare och tränare som behövs för att genomföra detta och kunna stödja andra med ledarresurser. Vi har också skapat de förutsättningar som krävs för att ungdomar skall se klubben som en möjlighet att utveckla sina ledaregenskaper, på planen och i det bakomliggande kansliarbetet. Från att har drivits av några få badmintontokars engagemang är vi på väg mot ett möjligheternas Haninge BMK där av alla kan vara med och forma sin framtid. 

Vilka är vi i bakgrunden

Mikael Hemmingberg är Haninge BMK:s ordförande och som vår huvudtränare ansvarig för träna badminton. Mikael är bofast i Haninge och har en egen idrottsbakgrund från baseboll och cykel.

Hans Christensen är kassör och sekretere och ansvarig för lära- och tävla badminton. Hans agerar även tränare och har bott i Haninge sedan sin flytt söderut från Jämtland och Ångermanland. Hans gillar allt som gör att det fort utför...och Modo Hockey. 

Elliot Vinsa ansvarar tillsammans med Mikael för träna badminton och utbildning av nya tränare. Elliot coachar er som deltar tävla badminton och har en egen bakgrund som tävlingsspelare och är ledamot i Haninge BMK:s styrelse.  

Hugo Björkqvist möter ni som deltar i lära badminton och när vi gör besök på kommunens skolor. Hugo är själv tävlingsspelare, har genomgått hjälptränarutbildning och är ledamot i Haninge BMK:s styrelse.

Milton Marjasin möter ni som deltar i lära badminton och när vi gör besök på kommunens skolor.  Milton är själv tävlingsspelare, har genomgått hjälptränarutbildning och är ledamot i Haninge BMK:s styrelse. 

Teodor Vinsa möter ni som deltar i lära badminton och nör vi gör besök på kommunens skolor. Teodor är själv tävlingsspelare och har genomgått hjälptränarutbildning.

Jacob Migunoff möter ni som deltar i lära badminton och när vi gör besök på kommunens skolor. Jacob är själv tävlingsspelare och har genomgått hjälptränarutbildning.


Gustav Grönros möter ni som deltar i lära badminton och när vi gör besök på kommunens skolor. Gustav är själv tävlingsspelare, har genomgått hjälptränarutbildning och är ledamot i Haninge BMK:s styrelse. 

.