Vart vi kommer ifrån?

Haninge BMK bildades 1965 på och var under en period mycket stor med runt 400 medlemmar och med verksamhet i flera kommunala hallar. I samband med innebandyns tillväxt var klubben utan hemvist runt 2010 då möjligheten att etablera sig i Haninge Rackethall dök upp. Verksamheten 2010 till 2015 drevs utan knappt någon styrelse, med enbart Mikael Hemmingberg som tränare och utan deltagande i någon som helst form av tävlingsverksamhet. Det var en blandad barn- och föräldragrupp som träffades på lördagar och så var det fram till att Hans Christensen dök upp i handlingen hösten 2015. Under 2016 formaliserade vi en styrelse och hade kraft att närma oss både Stockholms- och Svenska Badmintonförbundet och öppna upp för den tävlingsverksamhet som dravs av Stockholms Badmintonförbund under namnet Yonex 08-Cup. Med detta kom det in fler krafter i styrelsen.

Vart vi är nu?

Efter en trevande period med spel i bl.a. Skogås Racketcenter så är vår självklara hemvist nu i kommunens profilanläggning Torvalla Sporthall. Vi har 3 träningstillfällen för två ungdomsgrupper, har spelare som regelbundet representerar klubben i Yonex 08-Cup, genomför ett uppskattat årligt  majarrangemang av samma tävling och deltar i Svenska Badmintonförbundets ungdomstävlingar U9 till U19 i nivå 2 och 3. Vi har även seniorer som spelar Svenska Badmintonförbundets seniortävlingar i C-klass och seniorer som spelar i Korpens motionstävlingar. Vi har växande ledargrupp, schemalagda tillfällen för vidareutveckling och en stark styrelse med en hälsosam blandning av nya i styrelsearbete, blandat med de som varit med ett tag. Ibland ett bra tag. Vi har skapat förutsättningar för ungdomar att i ledar- och delansvarsuppdrag kunna få vissa intäkter vilka kan fylla på studie- och tävlingskassor, samtidigt som klubben gagnas.

Vart vi är på väg?

När vi blickar framåt ser vi en ännu starkare lokal koppling med möjligheter till en anpassad sporthall, med bättre badmintonförutsättningar. Vi ser framför oss att vi regelbundet finns på pallplats i Stockholms- och Svenska Badmintonförbundets ungdoms- och seniortävlingar och att vår närvaro ökar och märks. Vi satsar på en egen grafisk profil och klubbkläder som fångar denna och satsar på en digital kommunikationsplattform för att nå fler med vad vi gör, vill och kan. Våra spelares förbättrade spelstyrka gör att vi kan delta i region- och riksläger och att de resurser som då frigörs i klubben kan användas för att komma ut i kommunens skolor, i samverkan med Skol-IF. Vi har en etablerad pröva-på-verksamhet på sommar-, höst- och sportlov och vi har de ledare som behövs för att genomföra detta och kunna stödja andra med ledarresurser. Vi har också skapat de förutsättningar som krävs för att ungdomar skall se klubben som en möjlighet att utveckla sina ledaregenskaper, på planen och i det bakomliggande kansliarbetet. Från att har drivits av några få badmintontokars engagemang är vi på väg mot en möjligheternas Haninge BMK där av alla kan vara med och forma en framtid. Min badminton, din badminton, vår badminton.

Tränare
Mikael Hemmingberg – Huvudtränare

Elliot Vinsa - Tränare 

Hans Christensen – Tränare
INSTRUKTÖRER
Milton Marjasin - Instruktör

Teodor Vinsa - Instruktör

Hugo Björkqvist - Instruktör
Jacob Milgunoff - Instruktör
Gustav Grönros - Instruktör

HANINGE BMK STYRELSE

Mikael Hemmingberg - Ordförande

Hans Christensen - Sekreterare och kassör

Elliot Vinsa - ledarmot

Hugo Björkqvist - ledarmot

Gustav Gönros - löedarmot

Milton marjasin - suppleant