Välkommen tillbaka!

Jag som skriver detta heter Mikael Hemmingberg och är ordförande i Haninge BMK. Du som läser detta har troligen fått ett brev hemskickat då du tidigare själv spelat eller haft barn eller unga som spelat badminton med Haninge BMK. Oavsett vilket säger vi välkomna tillbaka. Haninge BMK har numera sin träningsverksamhet i Torvalla Sportcentrum på tisdagar 19.30 till 21.30, torsdagar 18.30 till 20.30 och söndagar 17.30 till 20.30. Om du vill komma och prova att spela igen kan du bara dyka upp eller mejla oss på info@haningebmk.se

Från att har drivits av några få badmintontokars engagemang är vi på väg mot en möjligheternas Haninge BMK där av alla kan vara med och forma en ny framtid. Läs mer nedan. Mig når du på: mikael@haningebmk.se

Min badminton, din badminton, vår badminton

Så startade vi...

Haninge BMK bildades 1965 och var under en period en mycket stor förening med runt 400 medlemmar och med verksamhet i flera kommunala hallar. I samband med innebandyns tillväxt var klubben utan hemvist runt 2010 då möjligheten att etablera sig i Haninge Rackethall dök upp. Verksamheten 2010 till 2015 drevs utan knappt någon styrelse och utan deltagande i någon som helst form av tävlingsverksamhet. Under 2016 formaliserade vi en styrelse och hade kraft att närma oss både Stockholms- och Svenska Badmintonförbundet och öppna upp för den tävlingsverksamhet som drivs av Stockholms Badmintonförbund under namnet Yonex 08-Cup.

...här är vi nu...

Efter en trevande period med spel i bl.a. Skogås Racketcenter så är vår självklara hemvist nu Haninge Kommuns profilanläggning Torvalla Sporthall. Vi har 3 träningstillfällen för två ungdomsgrupper, har spelare som regelbundet representerar klubben i Yonex 08-Cup, genomför ett uppskattat årligt majarrangemang av samma tävling och deltar i Svenska Badmintonförbundets ungdomstävlingar U9 till U19 i nivå 2 och 3. Vi har även seniorer som spelar Svenska Badmintonförbundets seniortävlingar i C-klass och seniorer som spelar i Korpens motionstävlingar. Vi har växande ledargrupp, schemalagda tillfällen för vidareutveckling och en stark styrelse med en hälsosam blandning av nya i styrelsearbete, blandat med de som varit med ett tag. Ibland ett bra tag. Vi har skapat förutsättningar för ungdomar att i ledar- och delansvarsuppdrag kunna få vissa intäkter vilka kan fylla på studie- och tävlingskassor, samtidigt som klubben gagnas.

...och hit vill vi!

är vi blickar framåt ser vi en ännu starkare lokal koppling med möjligheter till en anpassad sporthall, med bättre badmintonförutsättningar. Vi ser framför oss att vi regelbundet finns på pallplats i Stockholms- och Svenska Badmintonförbundets ungdoms- och seniortävlingar och att vår närvaro ökar och märks. Vi satsar på en egen grafisk profil och klubbkläder som fångar denna och satsar på en digital kommunikationsplattform för att nå fler med vad vi gör, vill och kan. Våra spelares förbättrade spelstyrka gör att vi kan delta i region- och riksläger och att de resurser som då frigörs i klubben kan användas för att komma ut i kommunens skolor, i samverkan med Skol-IF. Vi har en etablerad pröva-på-verksamhet på sommar-, höst- och sportlov och vi har de ledare som behövs för att genomföra detta och kunna stödja andra med ledarresurser. Vi har också skapat de förutsättningar som krävs för att ungdomar skall se klubben som en möjlighet att utveckla sina ledaregenskaper, på planen och i det bakomliggande kansliarbetet.